Ta strona używa plików cookies.
Polityka cookies    Jak wyłączyć cookies?
AKCEPTUJĘ
Kocham Radzyń Podlaski

  Kochamy nasze miasto i jesteśmy z niego dumni!

Sery na medal

Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek

Polski Kongres Serowarski przeszedł do historii, ale pozostały medale i radość z otrzymania tak zaszczytnych miejsc. Skarby Serowara oraz Ser Mleczny Serenada od Spółdzielczej Mleczarni Spomlek stanęły na wysokim podium w Kulinarnym Konkursie Sera.

W kategorii „Ser twardy na deskę” 24- miesięczny Bursztyn wygrał z konkurentami i został odznaczony złotym medalem, natomiast 24- miesięczny Szafir uplasował się na drugim miejscu zdobywając srebrny medal. Trzecie miejsce w tej kategorii zajął Dziugas.

Zaszczytne, bo drugie miejsce w kategorii „Czysta etykieta” zdobył Ser Mleczny. Radość jest podwójna, ponieważ ser oceniały dzieci i na nagrodzie widnieje informacja „smakuje dzieciom” co niezmiernie cieszy producenta.

- Docenienie naszych serów przez jury konkursu jest dla nas dużym wyróżnieniem, tym bardziej, że w komisji zasiedli restauratorzy, szefowie kuchni znanych restauracji, zaś na czele Kurt Scheller, szwajcarski szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel Akademii kulinarnej. Ich wysokie noty przyznane dla Bursztyna Szefa i Szafira Szefa oraz opinie są dla nas potwierdzeniem, że to co robimy od wielu lat i nasze doświadczenie w serach długodojrzewających doceniane jest w świecie kulinarnym. Sery Szefa powstały właśnie z myślą o szefach kuchni, którzy włączyli je do swoich menu w setkach restauracji w Polsce. Zaś 24-miesięcznego Bursztyna, Szafira można spróbować i kupić w jedynym serowym bistro w Polsce: Bursztynowa na Nowym Świecie w Warszawie, gdzie zapraszamy wszystkich miłośników sera - mówi Aneta Mostowiec, Rzecznik prasowy SM Spomlek.

Dodatkowo nagrodę i medal z Polskiego Kongresu Serowarskiego przywiozła Emilia Pożarowszczyk, Kierownik Marketingu i PR SM Spomlek. Została doceniona w kategorii „Menager Roku”.

Komentarze obsługiwane przez CComment

Kategoria: